Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Women´s ride day

11168897_827033794017153_7456838120537891257_o

Söndagen den 31 maj utnämner vi till Women’s ride day och kör ett härligt långpass tillsammans med bara tjejer! Planen är att cykla “Ekoln runt”, en fin tur på ca 10 mil och ett perfekt distanspass inför Vätternrundan och andra långlopp!

Vi samlas kl. 10.00 utanför Formhuset i Knivsta (vid järnvägsstationen). Hit tar du dig smidigt med tåg eller bil från Uppsala. Parkera på pendlarparkeringen, det är gratis på söndagar. Ett alternativ är att cykla från Uppsala. På vägen tillbaka passerar vi södra delarna av Uppsala (via Flottsundsbron) och då är det en möjlighet att vika av och cykla hem för de som startar i Uppsala.

Vi cyklar i grupp så för att vara med ska du känna dig trygg med att cykla i klunga, vilka tecken som används etc. Planen är att hålla ett tempo på runt 25-28 km/h beroende på väder och vind så det är bra om du känner dig trygg med ungefär den hastigheten. Men vi kör absolut inte ifrån någon, alla ska med!

Självklart stannar vi och fikar på något trevligt ställe längs vägen så ta med fikapengar! Ta också med extra slang, däckavtagare och pump/kolsyrepatroner, två flaskor med vätska och extra energi samt kläder efter väder! Om vädret blir alltför ruggigt så tar vi plan B och kör en kortare fikarunda till Sigtuna.

Anmäl dig gärna att du tänker komma på eventets facebooksida som du hittar här!

Välkomna!

Cyklingen sker på eget ansvar!

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons