Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Winter Run Stockholm 2016

I lördags arrangerades Winter Run på Skansen i Stockholm, ett 10 km löplopp där banan var upplyst av marschaller, facklor och eldar. Jag har inte har sprungit en meter de senaste månaderna på grund av ett knä som krånglat lite, men trots den obefintliga löpträningen så kändes benen ganska pigga och jag tog mig runt de två 5 km-varven med en skön känsla i kroppen.

12509513_1047185645324693_6226085696583614387_n

Det var riktigt mysig att springa i mörkret med alla andra löpare och den fint upplysta banan. Förutom två ganska rejäla backar så var banan lättsprungen och det var inte heller något problem med trängsel trots att jag kom iväg långt bak i startfältet och fick springa förbi en hel del folk. Den största fördelen med Winter Run enligt mig är att det är just på vintern. Många lopp ligger ju på sommaren och är det varmt ute så tycker jag det är extremt påfrestande att springa. Nu låg temperaturen på någon enstaka plusgrad bara – lite kyligt innan start men perfekt så fort man kommit igång.

12640350_1059198450790079_7030582336140298795_o

Knät kändes bara bra hela vägen så nu är jag riktigt sugen på att komma ut på lite fler löprundor. Kanske är det dags att börja spana in några roliga duathlon-lopp (löpning & cykling) till våren. Någon som har några bra tips?

Tags : Winter run
Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons