Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Tre timmars spinning & test av Nutrixxion och H2Pro Hydrate

Idag var det dags för ett härligt tretimmarsspin på Form i Knivsta igen, som vanligt med Anna, Mia & Christine som ledartrio. Tre timmars spinning kan ju låta ganska avskräckande för vem som helst, men efter att ha kört ett antal såna här pass de senaste vintersäsongerna så vet jag att dom där tre timmarna faktiskt brukar kännas riktigt roliga! Självklart är det tufft, svettigt och jobbigt men med ett bra upplägg på passen, tre glada och peppande ledare längst fram och ordentlig påfyllning av vätska och energi under tiden så går tre timmar förvånansvärt snabbt.

P1231616.JPG

På tal om vätska och energi – idag passade jag på att testa några nya produkter från Nutrixxion och H2Pro Hydrate. Nutrixxion är ett tyskt märke som tillverkar energybars, sportdryck, gels etc. Jag testade deras sportdryck Endurance som förutom olika sockerarter och mineraler innehåller BCAA (aminosyror som dricks under träning för att förhindra muskelnedbrytning och främja återhämtning), vitaminer och L-Karnitin (ett ämne som hjälper till med omvandlingen av fett till energi). Om denna sportdrycken har bättre effekt än andra har jag ingen aning om, men den fungerade bra under passet förutom att smaken som jag testade (Red Fruit) verkligen inte var något för mig. Något som däremot smakade helt okej var energybaren jag testade med smak av cappucino, lite som att ta en fika på spinningcykeln. Baren innehöll även en del koffein och det kan ju ge en välbehövlig extra energikick under träningen.

P1231607.JPG

Jag testade också brustabletter från H2Pro Hydrate. Tabletterna, som man stoppar i vattenflaskan, innehåller en blandning av olika elektrolyter som ska ersätta det vi svettas ut. Det finns flera olika styrkor så tanken är att man ska kunna välja en styrka som motsvarar sitt egna behov. Hur ska man då veta vilken styrka man behöver? Ja, de går tydligen att göra ett “svett-test”! Men jag antar att en lite mindre komplicerad variant är att helt enkelt testa sig fram till vad som funkar bäst. Jag gillar dom här tabletterna, av erfarenhet så vet jag hur viktigt det är att ersätta vätska och elektrolyter under träning för att kroppen ska fungera optimalt, men samtidigt kanske man inte alltid behöver allt socker som de flesta sportdrycker innehåller. Dessutom var smaken riktigt god, smakade lite citrus och inte så sötsliskigt.

P1231620.JPG

Sportdrycker och bars i all ära men dagens absolut bästa grej var min matlåda med bönpasta, tomatsås och linsbiffar som jag hade tagit med mig och slukade inom 5 minuter efter att jag hade klivit av cykeln. Det gäller verkligen att fylla på med riktig mat så fort som möjligt efter ett sånt här långpass för att inte bli helt utpumpad resten av dagen. Dessutom så vankades det ju såklart gofika också, kaffe och hembakta bullar var inte heller några problem att få ner!

Nu låter det ju som att jag enbart höll på att äta olika saker under tre timmar, men jag lovar att jag hann med att trampa en hel del också! Benen kändes dessutom riktigt starka och pigga så det lovar gott inför den kommande cykelsäsongen som faktiskt närmar sig med stormsteg! Med lite tur så kan vi ju faktiskt komma ut på torra asfaltsvägar om bara två månader!

 

 

 

 

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons