Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Tjejcykling i solnedgången

Det är inte varje år jag kommer igång med landsvägsträningen såhär tidigt på året, men när vädret bjuder på strålande sol och värme är det ju bara att passa på!

Idag kom min kompis Elin och hälsade på. Elin är en duktig multisportare och MTB-tjej, men hon hade aldrig provat landsvägscykling tidigare. Det var vi ju tvungna att ändra på!

Jag har det ju så himla bra att jag har två racercyklar numera, och efter lite justering av sadelhöjden så hade vi en cykel redo för Elins premiärtur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAElin tyckte det kändes vingligt och ovant till en början men jag var helt övertygad om att hon snart skulle svischa fram längs vägarna. Det visade sig vara helt rätt, efter nån kilometer kunde man tro att Elin aldrig hade gjort annat än suttit på den gula Trek:en och trampat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi hann med en timmes härlig cykling i lagom prattempo med solnedgång och svaga vindar, riktig cykelpropaganda med andra ord. Men för att ge en rättvisande bild av landsvägscykling så såg jag givetvis till att Elin också fick uppleva några av sportens lite mindre charmiga sidor – tutande bilister, osopade vägar och att bli ifrånkörd uppför en backe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASåhär glad blir man av att cykla! Nästa gång får vi se till att hinna med ett fikastopp också, det är ju nästan det bästa av allt med att cykla. Någon som är sugen på att hänga med?

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons