Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Thunmansvängen i Knivsta – 74 km cykelglädje genom ett somrigt Uppland

Idag arrangerade Knivsta Cykelklubb motionsloppet Thunmansvängen, 74 km cykling på fina landsvägar i Uppland. Återigen vill jag slå ett slag för såna här små lokala motionslopp – ingen föranmälan behövs, parkering finns som regel precis vid starten, ingen trängsel på vägarna och en överkomlig summa i startavgift. Eftersom jag bor bara 6 km från Knivsta kunde jag dessutom cykla till starten idag, hur smidigt som helst.

Det helt perfekta cykelvädret med strålande sol och nästan ingen vind lockade ett 70-tal startande vilket är nytt rekord för Thunmansvängen!

Många deltagare från hemmaklubben Knivsta CK.
Många deltagare från hemmaklubben Knivsta CK.
Vid anmälningen fanns det både sportdryck, bananer, kexchoklad och russin att förse sig med.

Vid anmälningen fanns det både sportdryck, bananer, kexchoklad och russin att förse sig med.  Gott och dessutom nödvändigt med lite energi att ta med eftersom det inte var någon depå längs vägen. På bilden ovanför kan ni förresten spana in min snygga Specialized-cykel som nyligen har fått ett par andra hjul. Jag tycker den ser ganska cool ut med dom vita ekrarna, eller hur!?

Samling innan start
Samling med information innan starten.

Några ur gänget som jag cyklade tillsammans med i England förra sommaren under Ride of Hope Europe kom till start och tillsammans med ett par andra kompisar från Knivsta blev vi en lagom liten klunga som höll ihop under hela rundan. Och vilken runda vi fick sen! Att cykla genom det grönskande landskapet med strålande sol, nästan vindstilla och dessutom trevligt sällskap kan ju inte bli annat än superhärligt! Tempot var sådär alldeles lagom, vi rullade på bra så jag kunde njuta av lite fart men samtidigt så hade jag massor av energi över för att hinna insupa den underbara försommaren. Dessutom var det väldigt lite trafik på vägarna och de bilar som körde om oss betedde sig föredömligt. Landsvägscykling när det är som allra bäst helt enkelt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoppas på många fler såna här mysiga cykelrundor i sommar!

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons