Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

#This girl can!

case-study-victoria

Har ni sett youtube-klippen och bilderna från kampanjen “This girl can”?
Kampanjen startades av Sport England som är ett statligt råd för utvecklande och främjande av sport i England.
Sport England granskade forskningsrapporter från universitet och sportstiftelser och upptäckte att 2 miljoner färre kvinnor än män utövade någon sport regelbundet, trots att 75 % av kvinnorna i åldern 14 – 40 år sa att de skulle vilja sporta mer.

Efter att ha intervjuat kvinnor så visade det sig att en stor anledning till att kvinnor inte idrottade var att de var rädda för att bli bedömda. Rädslan för att betraktas som för tjock, för otränad eller att göra bort sig gör att kvinnor väljer att stanna hemma istället.

Kampanjen “This girl can” hyllar kvinnor som idrottar oavsett hur de ser ut, hur dom gör det eller hur svettiga dom blir.

tgccycleSå himla bra och rätt tycker jag! You go girls!
Se filmen här!

Tags : This girl can
Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons