Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Söndagsrull med pizzapaus och Ronde van Vlaanderen

Ride of Hope team Uppsala fortsätter att samla ihop mil. Igår var vi ett femtontal av teamets medlemmar som gav oss ut på en söndagsrunda i det lite gråkalla aprilvädret. Fokus på rundorna är att alla ska hänga med och att det ska flyta på bra med klungkörningen. Det är faktiskt en lika stor utmaning både för de som är nya och för oss som är lite mer vana cyklister. Är man ny så är det såklart fullt upp att tänka på alla tecken, hur man ska rotera i klungan, att lägga i rätt växlar på cykeln i uppförsbackarna och en massa annat som man behöver lära sig för att cykla i grupp på ett säkert sätt. Vi som är mer vana behöver däremot ta ett större ansvar för att se till att tempot är jämnt och lagom för alla, att ingen kommer på efterkälken eller blir alldeles slutkörd. Är det någon som är trött så får man hjälpa till att lägga sig framför så den personen slipper kämpa i motvinden, och ibland får man påminna de som känner sig pigga i benen att inte dra iväg för fort så att det bildas luckor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanske allra viktigast är att vi alla hjälps åt att peppa varandra och hålla en bra stämning i gruppen. Än så länge har vi ganska gott om tid fram tills vi ska åka ner till Tjeckien i juli och det hinner hända mycket med cykelformen på några månader, så bara vi håller uppe motivationen och tränar på så är jag övertygad om att teamet kommer klara den långa cyklingen hem till Sverige hur bra som helst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En sak som är absolut nödvändigt för att hålla stämningen på topp är ju att man håller energinivåerna uppe, och igår löste vi den biten genom att stanna till på en pizzeria. Mums!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Väl tillbaka i Uppsala blev det kaffe och cykelsnack framför tv-sändningen från cykelloppet Ronde van Vlaanderen (Flandern runt), där vi hejade på supergrymma Emma Johansson. Hon var ju såå nära att ta hem segern men blev besegrad i en riktigt spännande spurt mot världsmästarinnan Lizzie Armitstead.  Även herrarnas lopp togs hem av den regerande världsmästaren Peter Sagan. Missade du Emma Johanssons spurtstrid mot Lizzie Armitstead så kan du se de spännande sista minutrarna här!

 

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons