Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Ride of Hope Europe etapp 6: Ystad – Helsingborg

Imorse vaknade vi tidigt efter en natt på färja mellan Polen och Sverige, mer eller mindre utsövda. Själv tyckte jag att det var alldeles för tidigt och gungade för mycket för att jag skulle få i mig någon frukost,  så det blev direkt ner till bildäck för att hämta cykeln.

DSC_0595-1200x1780

Skönt att vara på svensk mark igen, men var är sommaren?  14 grader, nordlig vind,  ingen frukost och lätt illamående efter båtresan gjorde att jag inte kände mig på topp när vi började cykla från färjeterminalen i Ystad. Räddningen blev vår teammedlem Lars snälla föräldrar som stod på vägen efter en mil med nybakade kardemummabullar och saft. Det smakade helt fantastiskt och så småningom återkom lite energi i kroppen.

DSC_0604-1600x935

Vi kämpade på mil för mil i den ganska tuffa skånska blåsten och idag längtade vi nog till målet lite extra mycket allihopa. Plötsligt hade vi missat första depåstoppet och kört flera kilometer för långt.  Vi var trötta och hungriga och inte speciellt sugna på att vända och cykla tillbaka.  Som tur var kom vårt serviceteam Jim och Lotten med lite bananer, bars och yoghurt så vi orkade fortsätta trampa vidare. Det märks att alla är slitna nu, långa stunder kan det vara helt tyst i klungan och alla bara trampar på fokuserade på uppgiften. Nu har vi faktiskt cyklat 6 dagar i rad mellan 13 och 18 mil varje dag och det är klart att det börjar kännas ordentligt.

DSC_0605-1600x900

DSC_0597-1600x900 DSC_0610-1200x1722 DSC_0613-1600x900

Med ett par mil till mål stod Jim och Lotten vid vägen igen med pizza och cola! Så gott och välbehövlig energi som gav oss krafter att cykla sista biten till  Helsingborg.  Dagens etapp landade på 14 mil och vi har nu avverkat ungefär 90 mil totalt.

DSC_0619-1200x1991

Imorgon är det dags för finalen, sista etappen till målet i Varberg!  Hoppas vi ses där!

Tags : ride of hope
Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons