Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Ride of Hope 2015 Etapp 6: Västerås – Uppsala

Idag var det dags för den sjätte etappen på Ride of Hope för oss på den norra sträckan från Umeå. För gänget som kört söderifrån är det den åttonde etappen eftersom dom startade två dagar tidigare. Nu när båda sträckorna sammanstrålat så blir det en himla massa folk. Dessutom kom det en hel del som anmälde sig i morse för att bara köra en eller två etapper. Sammanlagt var det över 250 cyklister som kom till starten idag!

Det var en mäktig syn att köra bakom det långa tåget av cyklister och motorcyklar från hotellet i Västerås till startplatsen vid en Lidl-butik. Under de två sista etapperna så eskorteras cykelgrupperna av proffsiga MC-förare från Östra Aros MC. Motorcyklisterna ställer upp ideellt för att stödja Barncancerfonden och förbättra cyklisternas säkerhet på vägen. Stor eloge till dom!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gary som är initiativtagare till Ride of Hope.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dagens gulligaste Ride of Hope-supporter.

Dagens 94 km från Västerås till Uppsala blev en härlig tur för cyklisterna med solsken, fina vägar och framförallt riktigt bra medvind.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hejaklack vid depån i Enköping!

Alla verkade väldigt glada och nöjda med dagens etapp när de rullade in under målportalen vid Ronald Mc Donald´s hus i Uppsala där funktionärerna väntade med grillade hamburgare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ronald Mc Donald hus i Uppsala invigdes 2013 och kunde färdigställas mycket tack vare Barncancerfonden och Ride of Hope som bidrog med över 15 000 000 kr till huset. På Ronald Mc Donald-huset kan 19 familjer bo tillsammans med sina sjuka barn i en hemlik miljö, bara fem minuter från Akademiska sjukhuset och Skandionkliniken. Många av barnen som bor med sina familjer på huset har cancer, men det kan också vara barn som är för tidigt födda, är svårt brännskadade, har hjärtfel eller andra allvarliga sjukdomar.

470908_300

Efter alla grupperna hade gått i mål så passade jag på att ta en cykeltur hem och hälsa på min häst. Det var en riktigt fin cykelkväll och väldigt roligt att äntligen få cykla lite själv också!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imorgon är det dags för sista etappen till Stockholm. Kom gärna och heja på cyklisterna vid starten (Lidl i Gottsunda, Uppsala) eller vid målgången i Hagaparken i Stockholm!

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons