Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Redo för Velothon Sthlm

Idag åkte jag in till Gärdet i Stockholm för att hämta ut nummerlappen inför Velothon Sthlm som jag ska köra imorgon.

velothon stockholm

Velothon Sthlm är en del av Velothon Majors, ett stort cykelprojekt som lanserades 2013. Velothonlopp arrangeras i flera stora städer runt om i världen och det som är gemensamt för alla är att de har ett elitlopp som är sanktionerat av UCI (Internationella cykelunionen, organisationen som ansvarar för professionella cykeltävlingar), samtidigt som det är en helg med cykling för alla, med diverse kringaktiviteter. Motionärerna ska få chansen att cykla på samma dag och samma vägar som proffsen, och dessutom ska vägarna till en viss del vara avstängda från trafik.

Lååååång kö till nummerlappsutdelningen!
Lååååång kö till nummerlappsutdelningen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Under Velothon Stockholm är en hel del vägar avstängda och många busslinjer längs banan är inställda. Det ska bli intressant att se hur det kommer fungera att stänga av stora delar av Stockholm. Jag hoppas det blir en riktigt häftig cykelupplevelse! Starten går på Gärdet och sedan går banan söderut till Nynäshamn och sedan en annan väg tillbaka till Stockholm. 165 km plus 6 km masterstart är den totala distansen.

Ruby poserar som vinnare redan före loppet.
Ruby poserar som vinnare redan före loppet.

Lite senare på dagen är det dags för starten av proffstävlingen med lag från många olika länder. Proffsen cyklar totalt 180 km och avslutar med fyra varv runt Gärdet innan målgång. Kan nog bli en riktig spurtstrid om segern. Tidningen Bicycling hade en tävling i sitt tält där man skulle gissa tiden för proffsens målgång. Jag gissade på 4 h 8 min, vilket motsvarar en snitthastighet på ca 43.5 km/h. Vi får se om det är en bra gissning! För egen del kommer jag garanterat ta betydligt längre tid på mig ute på banan. Jag har ingen speciell måltid utan kommer försöka njuta av att köra på bilfria vägar i Stockholm, spana in bansträckningen som sägs vara riktigt vacker och förhoppningsvis ha ganska pigga ben även mot slutet.

Passade på att ta en bild i postens tält där man kunde skicka gratis vykort med sig själv på framsidan.
Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons