Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Premiärtur med nya MTB:n!

Då blev det äntligen dags för första turen på min nya MTB från Skoda! Och vad kunde väl vara ett bättre tillfälle för premiärturen än en härlig försommarkväll och sällskap av massor av glada cyklister från Knivsta CK på klubbens måndagsträning. Vi cyklade norrut längs Upplandsleden på de torra, fina och bitvis ganska tekniska skogsstigarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hur kändes cykeln då? Jo, hur grym som helst! Jag kände mig som en liten vessla i skogen, cykeln kändes lätt och framförallt otroligt kvick och snabbstyrd jämfört med min förra lite tyngre och större 29″. Riktigt roligt! Men som vanligt så hör det till att man får ligga minst en gång under varje runda, och den här kvällen var såklart inget undantag 😉 Lite mindre hjul innebär att det blir en aning klurigare att ta sig över större hinder, eller jag kanske ska säga att det kräver lite mer teknik som jag behöver träna på. Så plötsligt tog det tvärstopp när framhjulet stannade vid en stor sten istället för att följa min plan och rulla över. Det blev en snygg luftfärd över styret med armbåge och knä rakt in i stenen. Men inget ont som inte har något gott med sig, när jag kom hem fick jag äntligen tummen ur och klickade hem knä- och armbågsskydd som jag har tänkt skaffa länge. Så nu är jag snart både snabb och odödlig i skogen! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons