Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Norrlandsexpressen är på väg!

Nu är det dags för Ride of Hope igen! Men den här gången sitter jag inte på cykeln utan kamperar i sjukvårdsbilen tillsammans med Jörgen på sträckan Umeå – Stockholm. Vi körde förra året också och givetvis kunde jag inte säga nej till ytterligare en vecka i en skåpbil som luktar varma bananer med en halvtokig örebroare som sällskap i 100 mil!

Många “gamla” Ride of Hope cyklister som kör sträckan för andra,tredje eller fjärde gången är på plats men också många nya ansikten i år vilket såklart är väldigt kul!

Idag startade gänget från Norrlands Universitetssjukhus och rullade söderut för att efter nästan 13 mil tas emot på stortorget i Örnsköldsvik. Vägen dit innehöll bland annat 12 km på E4:an (som faktiskt är en sträcka av Sverigeleden för cykling!), några punkteringar, ett trasigt växelvajer, en hel del uppförsbackar, besök i kyrkan i Nordmaling, sightseeing genom Sveriges längsta by Gräsmyr, långa, raka norrländska vägar och massor av sol. Och dessutom behövdes inte ett endaste litet plåster delas ut, det är så vi vill ha det i sjukvårdsbilen!

DSC_0187-1600x900 DSC_0177-1600x900 DSC_0191-3200x1632 DSC_0169-3200x1632 DSC_0194 DSC_0197 DSC_0201 DSC_0212 DSC_0159 DSC_0190 IMG_20160801_143500

Dagen avslutades med att Cecilia, en av cyklisterna,  berättade så himla fint om sin lillebror som gick bort i cancer när han var 8 år och hur det kan vara när en familj drabbas av barncancer, ur ett syskonperspektiv. Jag tror att vi alla hade svårt att hålla borta tårarna när Cecilia pratade om sin bror som dessutom har födelsedag just idag och skulle fylla 33 år. Det gav oss också en väldigt stark påminnelse om varför Ride of Hope finns, för att forskningen om barncancer måste fortsätta framåt och inte minst för att ge stöd till de barn som är sjuka och deras familjer.

Var med och stöd Barncancerfonden du också, sms:a HOPP till 72900 så skänker du 50 kr.

Imorgon rullar vi vidare mot Härnösand!

 

 

Tags : ride of hope
Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons