Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Lida Loop 2015

Igår var det dags för MTB-loppet Lida Loop, ett av de större MTB-loppen i Sverige som också ingår i Långloppscupen och lockar såväl motionärer som elitcyklister. Loppet består av tre olika loopar på drygt 20 km vardera. Man kan välja att köra en, två eller tre loopar, eller att köra en loop var i ett stafettlag. Jag och två andra tjejer från Knivsta CK hade anmält oss som ett lag, faktiskt var vi det enda damlaget som ställde upp i stafetten. Vi bestämde att jag skulle köra sista sträckan, något som passade mig som är en fegis i skogen alldeles utmärkt eftersom den sista loopen är den minst tekniska och består av ganska mycket grusväg.

Vi var ett stort gäng cyklister från Knivsta CK som var på plats, superkul!

En fördel med att bara köra en loop var att jag hade gott om tid att heja på alla duktiga cyklister som körde. Först ut var starten för dam-eliten. Därefter startade herr-elit och övriga tävlingsklasser innan det var dags för den stora massan av motionärer att ge sig iväg på första loopen som startar med en slalombacke!

Dameliten redo för start.
Dameliten redo för start.
Mia och Christine taggade inför starten!
Mia och Christine taggade inför starten!

Mia körde första sträckan för vårat lag vilket hon gjorde alldeles galant. Tyvärr var det tydligen väldigt trångt inne i skogen så Mia var lite irriterad över att ha fått stå stilla och vänta en hel del, men det är ju så det kan bli på lopp med många deltagare. Mia växlade över till Malin som gav sig ut på den andra, och mest tekniska loopen på banan.

Malin redo att ge sig ut på sin sträcka.
Malin redo att ge sig ut på sin sträcka.
Mia i mål efter första loopen medan Malin ger sig iväg ut på andrasträckan.
Mia i mål efter första loopen medan Malin ger sig iväg ut på andrasträckan.

Nu var det bara för mig att vänta på min tur och vara beredd att sticka iväg när Malin kom in för varvning. Även Malin gjorde en grym sträcka även om hon också fick stå stilla vid några tillfällen p.g.a. trängsel i skogen. Nu var det äntligen dags för mig att få dra iväg! Jag var grymt sugen på att äntligen få cykla efter att ha stått och kollat på alla andra cyklister hela dagen! Jag satte av i full fart men så fort banan svängde in i skogen så sänktes farten då stigen var rejält sönderkörd av alla hundratals cyklister före mig, och nu såg det mest ut som en lervälling med stora vattenhålor. Men så småningom kom jag förbi den värsta leran och kunde trycka på ordentligt. Jag passerade en hel del cyklister som såklart var rejält sega i benen eftersom de redan hade avverkat två loopar. Verkligen grymt jobbat av alla som körde tre loopar, jag tyckte det var ganska tufft att bara köra den tredje som bjöd på en hel del sega uppförsbackar som brände ordentligt i låren. Som utlovat så bestod loop tre av en hel del grusväg och även lite asfalt där jag tryckte på så mycket jag orkade. Däremellan kom det partier med skogsstig och dessutom några brantare nerförslöpor och lerhålor. Jag hade mest planerat för snabb grusvägskörning och hade pumpat däcken stenhårt, så på de lite mer stökiga partierna blev det ganska obekvämt och stötigt att cykla, och i lerhålen så slirade hjulen ordentligt. Men jag klarade mig utan att ramla och kom i mål efter ganska exakt en timmes cykling nöjd och glad och ganska lerig. Vårt lag slutade på en 4:e plats i stafettklassen och efter målgång blev det en stunds after-bike i gräset tillsammans med klubbkompisarna. En riktigt rolig cykeldag – det gör vi om!

Supersnabba Marcus som fick bästa tiden av alla i motionsklassen!
Supersnabba Marcus fick bästa tiden av alla i motionsklassen!
Magnus som gjorde ett kanonlopp i tävlingsklassen H30.
Magnus gjorde ett kanonlopp i tävlingsklassen H30.
Grymma Christine som körde alla tre looparna - superstarkt!
Grymma Christine som körde alla tre looparna – superstarkt!

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons