Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Finfika i Petra & såklart ett berg – Mallorca dag 4

Ännu en dag med perfekt cykelväder här på Mallorca! Det är verkligen så himla vackert här nere. När vi samlades utanför hotellet imorse inför dagens cykeltur satt det här gänget från Holland nere vid stranden efter en morgonrunda. Cykelmagi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIdag var tanken att vi skulle ta det lite lugnare för att samla krafterna inför “den stora bergsdagen” som väntar imorgon. På schemat stod en tur med fika på torget i Petra, vilket kan beskrivas som lite av ett fikamecka för alla cykelturister. Eftersom det kändes bra igår så hängde jag på den lite snabbare Con Gas-gruppen idag också. Vår guide Björn pratade så mycket om den goda jordgubbskakan som skulle finnas i Petra så att han nästan glömde berätta att det visst fanns ett litet berg längs vägen som vi skulle upp för.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABerget vi cyklade upp för heter Randa och är 543 meter högt. Det är en 5 km lång klättring uppför längs serpentinvägen. Uppe på toppen ligger ett heligt kloster från 1200-talet. Utsikten var fantastisk!

Svettigt på vägen upp mot toppen.
Svettigt på vägen upp mot toppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Santuario de Cura
Santuario de Cura

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEfter en kort paus på toppen var det dags att köra samma väg nerför. Efter ytterligare ett par mil var vi framme i Petra. Här var vi verkligen inte den enda cykelgruppen utan hela torget var fullpackat med cyklar och fikasugna cyklister. Vilken stämning! Så fort vi satte oss kom cafépersonalen ut med tallrikar med saftiga, goda apelsinklyftor, mums! Och den omtalade jordgubbskakan levde absolut upp till förväntningarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPå vägen hem var det som tur var inga berg vi skulle uppför men väl så många sega backar. Det börjar kännas i benen att vi har cyklat en hel del nu. Dagens “lugna fikarunda” landande på nästan 10 mil och 1000 höjdmeter.

På väg hem längs strandpromenaden.
På väg hem längs strandpromenaden.

Jag tror dom flesta känner sig en aning oroliga inför morgondagens bergsrunda som ryktas bli minst 16 mil lång och dessutom nästan 3000 höjdmeter! Möjligtvis är det grabbarna i den allra snabbaste gruppen Tinto som känner sig lugna inför utmaningen. Dom såg iallafall så här nöjda ut där dom satt i solen när vi kom tillbaka till hotellet.

Snabbgruppen Tinto - inte bara snabbast på vägen utan även till after biken!
Snabbgruppen Tinto – inte bara snabbast på vägen utan även till after biken!
Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons