Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Cykelfilosofi under en tall

4:e mars.
En gråmulen och lite dyster eftermiddag någonstans i ingenmanslandet mellan vinter och vår. Fortfarande lite halsont som vägrar ge med sig efter en långdragen februari-förkylning. Ett berg med skoluppgifter som ligger och väntar.

Men nej, det går inte. Jag måste ut, ut till skogen.

På med vintertights, skoöverdrag och långfingerhandskar. Termometern visar några enstaka plusgrader och duggregnet hänger i luften. Jag tar pappas mountainbike. Den är alldeles för stor och jag får sänka sadeln och sträcka mig fram för att nå styret, men det går ändå. Klickar fast skorna i pedalerna och trampar iväg den korta biten genom villaområdet tills jag når skogsbrynet och stigen leder in mellan granarna. Flyter fram på den barrtäckta stigen, mellan blåbärsris och vattenpölar. Jag trampar på lätta växlar och de stora däcken tar sig smidigt över stenar och hala rötter. Pausar vid en stor tall, sjunker ned i den mjuka mossan och lutar ryggen mot den grova trädstammen. Njuter av lugnet och tystnaden. Andas in den rena, friska luften i djupa andetag. Såja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4:e mars.
Både cykling och skog. Bra dag.

 

 

 

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons