Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Apelsindepå och långlunch vid havet

Idag gick vår cykeltur till Koroni, en liten mysig stad vid kusten. Efter ett par mil gjorde vi en paus för att fylla på vattenflaskorna och passade också på att köpa färska apelsiner. För bara 5 Euro fick vi en hel säck med säkert 20 kg som räckte till hela gänget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter apelsinstoppet delade vi upp gruppen och vi var ett gäng som körde lite snabbare klungkörning resten av sträckan. Vi har glädjen att ha med en tidigare proffscyklist från Schweiz på resan och han hjälper gärna till att dra upp farten för dom som vill! Vägen till Koroni var härligt böljande med en lång utförskörning ner mot byn. Nere vid havet var restaurangen där vi skulle äta redo att ta emot oss med dukade bord, kall dryck och en fantastisk utsikt över vattnet. Vi njöt av grekisk sallad med oliver, fetaost, bröd och massor med god olivolja. Efter en lång lunchpaus gav vi oss iväg hemåt igen och fick till klungkörning med riktigt bra fart i vår lilla “snabbgrupp”. Väl tillbaka i Kalamata stannade vi till vid en “Gelateria”, en glassbar, nere på strandpromenaden och köpte supergod hemgjord glass. Eftersom vi är i olivernas stad så fanns det såklart glass med smak av gröna oliver som vi fick prova, ingen höjdare kan jag väl säga!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons