Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

750 meter skidlycka!

Fortfarande lite dåligt med natursnö här i Uppsalatrakten för några ordentliga skidspår. I veckan har jag testat på både golfbane- och fotbollsplansskidåkning. Visserligen får man grymt bra träning av det extra motståndet som allt gräs som sticker upp genom snön ger, men den där njutbara känslan som skidåkning kan ge vill ju liksom inte riktigt infinna sig!

Men som tur är så finns det ju konstsnö! Idag blev det en utflykt till Granåsens konstsnöspår där Bålsta skidklubb gör ett fantastiskt jobb med att producera snö dygnet runt. I dagsläget är en 750 meter lång slinga med tre spår för klassisk åkning öppen, och förhoppningsvis kommer den utökas till drygt 2 km inom de närmsta dagarna.

P1091604.JPG

Spåret vid Granåsen är supermysigt och skidspåren brukar vara riktigt fina, vilket dom var idag också. (Bilderna gör dom inte riktigt rättvisa) Trots att 750 meter inte är så långt så var det ren skidglädje att åka varv på varv mellan de snötyngda granarna i hårda, fina spår! 60 kr betalar man i spåravgift till Bålsta skidklubb för en dags åkning och det är dom väl värda. Det får nog bli några varv imorgon igen!

P1091593.JPG

P1091603.JPG

För er som också längtar ut i spåret så kan jag tipsa om hemsidan skidspår.se där man både kan lägga in egna spårrapporter och få information från andra om hur skidspåren ser ut runt om i landet.

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons