Cykeltjej
Svenska Cycling Plus
Cykeltjej

Tuffa tjejer utan “spångest”! MTB-kurs dag 2.

Andra dagen på MTB-kursen för tjejer! Vid 9-tiden imorse rullade tjejerna in med sina cyklar på Form i Knivsta, en del hade lite blåmärken och trötta ben efter gårdagens strapatser men det var ingen tvekan om att dom var grymt taggade för ännu en dag i sadeln. Vi började dagen med en kopp kaffe och jag hade en genomgång av hur man fixar en punka. Något som alla cyklister kan och bör lära sig! Tjejerna fick också prova på sina egna cyklar och det gick såklart galant. Ingen som kommer behöva ringa efter hämtning ute i skogen längre!

11128637_10152688369438414_8649625850147970657_nNågra av tjejerna efterfrågade instruktionsvideor och såklart finns det en hel uppsjö med pedagogiska tips på Youtube. Här kommer ett par som jag tyckte var bra.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1orUoZ_oO7g&w=560&h=315]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kqFZBlJAcIM&w=560&h=315]

När vi hade fått tillbaka alla hjul på cyklarna så packade vi ryggsäckarna med kaffe och kanelbullar och så var vi redo att cykla iväg mot Lunsen! Dagens plan var att tjejerna skulle få prova på några lite mer utmanande moment i skogen. Den här kursen var ju för nybörjare på MTB och för flera av tjejerna var denna helgen den första gången dom cyklade i skogen. Jag har haft min MTB i tre år och jag tycker fortfarande det kan vara ganska läskigt att cykla över spänger. “Spångest” brukar man skämta om när man får lite ångest inför spänger. Att cykla över en lång spång med flera svängar var definitivt inte något jag vågade prova andra gången jag cyklade. Inte att cykla nerför en lång stenig backe heller. Men dom här tjejerna var hur tuffa som helst och bara körde på! Så häftigt att se! Precis som igår så peppade och stöttade alla varandra vilket garanterat gjorde att alla vågade mycket mer än dom själva trodde att dom skulle klara av. Inte ett spår av “spångest” här inte!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAAlla var verkligen grymt duktiga, jag är såå imponerad! Heja er tjejer! Hoppas vi ses i skogen snart igen!

Imponerad fotograf i mossan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons